top of page

Csoportos egészségbiztosítás

A legújabb toborzás a munkaerő megtartása! Az egészséges munkavállaló egészséges vállalatot eredményez. Manapság a legtöbb cég munkaerőhiánnyal küzd, emellett a cégek számára a legnagyobb bevétel kiesést az okozza, ha kilép a cégtől egy adott munkavállaló és annak a helyére új munkaerőt kell biztosítani, ez rengeteg költséggel jár. Tehát fontos megtartanunk a munkavállalókat, aminek a segédeszköze tud lenni a béren kívüli juttatások és ezen belül is az egészségbiztosítás, ami a legnagyobb erővel bír manapság. Többek között az állami egészségügy helyzete, illetve, a megnövekedett várakozási idők miatt. 

 

A nagyobb vállalatoknak már 50%-a bevezette az egészségbiztosítást, ami az érdekesség, hogy ebből 10% az idén vezette be. A szolgáltatást igénybe vevők elégedettsége pedig 4,8 egy 5-ös skálán. Ezt folyamatosan mérjük. 

Az egészségbiztosítás előnyei a cégek számára  

  

Ha bármilyen panasza van a munkavállalónak, rendkívül gyorsan, szervezet keretek között, kitudja vizsgáltatni az egészségügyi problémáját (telefonon, illetve interneten le tudja saját magának egyeztetni az időpontot és a helyszint, vagy egy általa preferált klinikára, vagy oda ahova a leghamarabbi időpontot kapja, jellemzően 2-3 napra már kap is időpontot, de van hogy már akár aznapra is), illetve, ha szükséges további kezeléseken tud részt venni, így nem kell hosszú hónapokat táppénzen töltenie. Gyorsabban tud regenerálódni (különböző fizioterápiás kezelések is elérhetőek) és utána hatékonyan tud dolgozni. Ami itt szintén fontos, hogy nem munkaidőbe kell elmennie az állami egészségügybe, ahol, lehet, hogy sorra sem kerül. Munka idő után is tud időpontot egyeztetni, bármelyik hozzá közel eső szerződött magánklinikára. 

Országszerte elérhető magánklinika hálózat (több mint 550 magánklinika), vidéki munkavállalóknak nem kell feljönni Budapestre. Kényelmesen eltudnak menni az ott elérhető szerződött klinikákra, ahol eltudják végezni a szükséges vizsgálatokat.  

 

Ez olyanoknak is hasznos lehet, akik egyébként egészségügyben dolgoznak, hiszen lehetnek olyan szolgáltatások, amik a munkahelyükön nem elérhetőek, vagy nekik is fizetni kéne érte. (járóbeteg szakellátás, ambuláns műtét, egynapos sebészet, diagnosztikai vizsgálat, betegség esetén anyagi támogatás) 

  

Emellett prevenciós szűrések is beleépíthetők a csomagba, hogy megelőzzék az esetleges kialakuló betegségeket, tehát egy szóval az egészséges munkavállaló egészségesen működő céget eredményez.  

Teljesen személyre tudjuk szabni a csomagokat, egyedi igényekhez is tudunk alkalmazkodni, amennyiben van rá igény. A biztosítók által kínált egészségbiztosítás keretein belül jelentősen kiszélesíthető az egészségügyi ellátások köre (mentális támogatás, oltás, magán sürgősségi ellátás, fekvőbeteg ellátás, fizioterápia, virtuális ellátás stb.), amit a kollégák elérhetnek. Vannak magánklinikák, ahol elérhető a magán sürgősségi ellátás!!!   

  

Adózás  

  

A kedvezőbb 33,04% adókulccsal adózik ez a juttatás.  

Így például, ha egy cég 15%-os béremelést tervez, akkor, ha ehelyett 13%-os emelést ad, azt nem érzékeli a munkavállaló, viszont így a kedvezményes adózás miatt úgy férhet bele a szolgáltatásfinanszírozás, hogy ez a cégnek kevesebbe kerül, mint egy 15%-os emelés, az alkalmazott viszont sokkal elégedettebb lesz. 

  

Emellett tudjuk csoportonként biztosítani a munkavállalókat Pl: különböző szolgáltatási limitekkel, szűrőcsomagokkal kialakítva: külön a vezetőket, külön a fizikai, illetve szellemi munkavállalókat, a cég igényétől függően, pontosan milyen szinten szeretné biztosítani a munkavállalókat, sőt bizonyos esetekben családtagokat is lehet biztosítani. Továbbá van lehetőség az előzménybetegségek kizárása nélkül megkötni ezeket. 

  

Mi segítünk a cégének a kiválasztásban, versenyeztetésben, bevezetésben. Megcsináljuk Önök helyett.  

bottom of page